Atény Travel Guide: Itinerár, rozpočet, veci, ktoré môžete robiť

Tu je sprievodca cestovným potrubím pre Atény, Grécko! Vďaka vzorovej itinerári Atény, rozdelením výdavkov, odporúčaniami hotelov a výletov, miestami cestovateľov na návštevu, Sprievodcovi aplikáciou Visa a oveľa viac tipov na cestovanie!

Athénčania sú šťastní z ich mesta.

Nie sa vychvaľujúcim spôsobom. Sú hrdí, ale naznačujem to v najpozitívnejšom zmysle slova. Dalo by sa povedať slovami, ktoré sa rozhodli opísať. Dalo by sa povedať, že ich oči sa trblietali, keď zdieľali príbehy z ich histórie a mytológie. Dalo by sa povedať, kedy náš kabína šoféru odbočil na to, čo povedal, že nazývajú „Aténsky balkón“ pre najstaršie pohľad na mesto, a urobil to bez ďalších nákladov. Dalo by sa povedať, keď sme sa pokúsili navrhnúť nášho sprievodcu a on veľmi odmietol. „Moji priatelia,“ povedal, „je dosť na to, aby som vedel, že môj domov je ocenený.“

Athénčania sú šťastní z ich mesta. Bol by som tiež, keby som bol v ich topánkach. Boli sme len návštevníkmi, ale už sme boli šťastní, že sme jednoducho mohli vstúpiť do legendárneho mesta, že – po všetkom, čo prešlo v dlhej, dlhej histórii – naďalej stojí dodnes.

Čo je v tomto sprievodcovi pokryté?

Pochopenie Atén
Najlepší čas na vyskúšanie Atén
Ako získať vízum pre Grécko
Ako sa dostať do Atén
Aténske letisko do centra mesta City
Expresným autobusom
Taxíkom
Vitajte v pickupe taxi

Ako sa obísť Atenshow, je to lístok?
Kde kúpiť vstupenky
Ako overiť lístky

Miesta na vyskúšanie v Atensthe Acropolis
Akropolis múzeum
Starodávna agora z Atén
Chrám olympijského zeus
Syntagmatický štvorec
Lycabettus Hill
Panathenatický štadión
Ďalšie atrakcie

Čo robiť pri výlete Atény (s múzeom Akropolis a Akropolis)
Toto je moje Atény úplne zadarmo

Denné výlety z prehliadky Atény Sounio
Delphi Day Tour
Plavba Poros, Hydra a Aegina Day

Kde zostať v hoteloch rozpočtu Athenstop v Aténach
Vyhľadajte viac: Aténske hotely

Vzorový rozvrh a výdavky v Aténach
Ostatné návrhy Atén pre chudobných cestovateľov
Viac návrhov na stránkach YouTube ⬇ súvisiace príspevky:

Pochopenie Atén

Podľa mýtu Athéna, bohyňa múdrosti, súťažila s Poseidonom, Bohom morí, o tom, kto by sa mal stať patrónom vtedajšieho mestského štátu. Jeho kráľ, Cecrops, sedel ako sudca. Každý, kto dal lepší darček, vyhrá. Poseidon zasiahol úžasný kopec svojím Tridentom a z neho sa objavil slanou vodnou pružinou. Athena si dupala nohy po zemi a z nej vzrástla prvý olivový strom. Athénčania a ich kráľ prijali strom, čím vyhlásili Aténu za víťaza. Olivový strom by ukázal, že je neoddeliteľnou súčasťou života Athénčanov. Jeho drevo sa dá použiť na výstavbu člnov a domov, jeho listov, aby sa stal symbolom cti, jej ovocia, aby okorenila svoju kuchyň ich pokožka. Boli tak potešení, že dokonca pomenovali mesto po bohyni – Aténach.

Vins a ja v Aténach

Tento príspevok vám prináša Scoot. Scoot letí do Atén z Manily (cez Singapur) 4x týždenne. Odborníci však súhlasia s tým, že je oveľa pravdepodobnejšie, že bohyňa bola pomenovaná po meste, nie naopak. S zaznamenanou históriou trvajúcou viac ako 3700 rokov sú Atény jedným z najstarších, neustále okupovaných miest na svete a mnohé z nich sú považované za miesto narodenia západnej civilizácie (alebo aspoň jej jej prvkov).

Dnes sú Atény hlavným a hospodárskym, politickým a obchodným centrom Grécka. Aj keď obec v Aténach (mesto Atény) pokrýva oblasť širokú iba 39 km 2, to, čo mnohí ľudia mimo Grécka označujú ako „Atény“, je zvyčajne celá oblasť Attica, ktorá sa skladá z celej mestskej oblasti Atény a Atény a Niekoľko ďalších okolitých obcí. Attica je domovom prakticky 4 miliónov ľudí, čo je obrovské, vzhľadom na to, že populácia Grécka je niečo vyše 10 miliónov.

Viac informácií o Aténach:

Jazyk: Grécka. Angličtina sa však všeobecne hovorí. Ulice sú napísané v gréčtine aj v angličtine, takže chodenie nie je vôbec problémom.

Mena: Euro (EUR, €). € 1 = 1,23 USD, SGD 1,62, PHP 62,13 (od januára 2018)

Režimy platby: Hotovosť je stále najbežnejšia, ale platby kariet na kreditné správy sú tiež všeobecne akceptované.

Informácie o elektrine: 230 V, 50 Hz. Výkonové zásuvky sú typ F, ktoré tiež prijímajú zástrčky typu C.

Najlepší čas na vyskúšanie Atén

Jar až začiatkom leta (marca-jún) a jeseň (september-október) sú najpohodlnejšie z hľadiska počasia a preplnenia. Nie je príliš chladno a nie príliš horúco a nemusíte sa tlačiť cez ľudské bludisko, ktoré prináša letná vrchol. Leto tiež vidí, že ceny hotelov a letov stúpajú.

Zima má tiež svoje vlastné výhody. Aténske zimy nie sú príliš vážne alebo neodpustiteľné. Pretože je to veľký metropolitný centrum, v skutočnosti nejde do režimu hibernácie (na rozdiel od malých miest na gréckych ostrovoch). veľa zariadeníS a atrakcie sú otvorené po celý rok. Avšak ceny hotelov a letenky dramaticky klesajú, čo môže využiť cestujúci z rozpočtu.

Ako získať vízum pre Grécko

Grécko je súčasťou schengenskej dohody, takže pre mnoho národností sa vyžaduje schengenské vízum. Ak ste držiteľom filipínskeho pasu, máme podrobne osobitný príspevok, ktorý hovorí o procese žiadosti o vízum.

Čítanie: Schengenské vízum prostredníctvom gréckeho veľvyslanectva

Ako sa dostať do Atén

Atény slúžia medzinárodným letiskom v Aténe, ktoré sa nachádza v prímestskom meste Spata, 27 km alebo asi 45 minút od centra mesta. Jeho oficiálnym názvom je medzinárodné letisko v Aténe „Eleftherios Venizelos“ po významnom bývalom premiéri.

Letisko nie je príliš veľké, čo je úžasné, pretože nemusíte chodiť na veľké vzdialenosti a hľadať váš pult alebo brány, ale je to prekypovanie objavom. Veľa možností stravovania tak na úrovni príchodu aj odchodu. Vo vnútri je dokonca aj mini-museum! Čoskoro o tom napíšeme samostatný príspevok.

Ak letíte z Filipín alebo Singapuru, najdostupnejším spôsobom, ako sa dostať do Atén, je lietať s Scoot. Scoot cestovné do Atén začínajú na 10 403 PHP z Cebu, PHP 10,704 od Clark, PHP11,198 od Kalibo a PHP10 754 od Manila. Tieto sa stále môžu znížiť, keď existuje promo. Pozrieť:

Skutočné cestovné, ktoré sme našli za marca
Všetky lety z Filipín budú mať v Singapure prestávku. Túto príležitosť môžete využiť aj na výlet SG, keď ste pri nej. Od spoločnosti SG je čas cesty do Atén 11 hodín a 10 minút. Scoot používa nový Dreamliner Boeing 787, takže môžete očakávať, že kabína bude výprask čistej a dobre udržiavaná.

Ak chcete dosiahnuť, aby ste dosiahli cestovné propagácie v Aténach, hľadajte mesačné utorkové propagačné akcie Scoot’s Monthly vzlety, ktoré sa vyskytujú každý prvý utorok-štvrtok každý mesiac, k dispozícii na ich oficiálnych webových stránkach!

Aténske letisko do centra mesta

Medzinárodné letisko v Aténach sa nachádza 27 km od centra mesta. Dosiahnutie mesta trvá 45 minút viac ako hodinu v závislosti od vášho spôsobu dopravy a dopravnej situácie. Môžete cestovať metrom, expresným autobusom, pravidelným taxíkom a uvítanými pickupmi taxíkom.

Aká je najlepšia voľba? Závisí to od mnohých prvkov vrátane umiestnenia vášho hotela a od toho, či cestujete sami alebo v skupine. Ak je váš hotel blízko stanice metra Line 3, samozrejme si vezmite metro. Ak cestujete sólo a s obmedzeným rozpočtom, autobus je najdostupnejšou možnosťou. Ale ak ste skupina troch alebo viacerých, taxi môže byť najpohodlnejšie.

Tu sme vytvorili oveľa komplexnejší príspevok o týchto možnostiach: Aténske letisko do centra mesta.

Ale tu je stručné zhrnutie:

Metro

Letisko je spojené s centrom mesta pomocou linky metra 3. Toto je úžasné, ak cestujete sami a váš hotel sa nachádza v blízkosti stanice Line 3 (alebo akejkoľvek inej linky metra).

Čas cesty: okolo 45 minút.
Frekvencia: Jeden vlak každých 30 minút
Prevádzkové hodiny: 6:30 – 23:30
Cestovné: Jednosmerné náklady na lístok stojí 10 EUR (5 EUR, ak pod 18 alebo viac ako 65). Ak je váš spiatočný let tiež cez letisko v Aténach a je naplánovaný do nasledujúcich 7 dní, môžete si kúpiť lístok na spiatočky (obojsmerné) namiesto toho za 14 EUR.

Expresným autobusom

Toto je najdostupnejšia možnosť, ak cestujete sólo. Existujú 4 trasy, ale ak idete do centra mesta, autobus, ktorý chcete, je x95 (syntagma-airport).

Časové hodiny cestovania: 24 hodín denne
Cestovné: 6 EUR

Taxíkom

Toto je dobrá voľba, ak ste skupina troch alebo štyroch.

Cestovné: 38 EUR (5:00-12 miliónov), 54 EUR (12 mn-5:00).

Ceny zahŕňajú všetky platné poplatky vrátane poplatkov za mýtne. Ale nezabudnite potvrdiť a dohodnúť sa s šoférom pred cestou.

Ale viete, čo, ak uvažujete o tom, že si vezmete taxi, môžete tiež vyskúšať privítanie pickupov taxi! Oveľa viac informácií nižšie!

Vitajte v pickupe taxi

To je niečo, čo prišli vysoko odporúčané našimi novými kamarátmi v Aténach. Vitajte Pickups je vopred rezervovaná prémiová taxislužba za cenu pravidelného taxíka. Cestovné: 38 EUR (5:00-12 miliónov), 54 EUR (12 mn-5:00)

To je ideálne, ak ste skupina troch alebo štyroch, pretože skončí lacnejšie ako metro.

Cestovné je rovnaké ako bežné taxíky, ale služba je oveľa lepšia. Zažili sme to sami a bolo to dobré.

Vzťahoval nás anglicky hovoriaci šofér a vyzdvihol nás v príchode, sprevádzal nás do kabíny, ponúkol nám fľašu vody a poskytol dôležité informácie o Aténach, keď sme sa dostali do mesta. Je to tiež úžasné pre páry, ktoré oslavujú niečo zvláštne (svadobné cesty, výročie), pretože je bezproblémové.

Ako sa obísť Atény

Pretože mnoho základných atrakcií cestujúcich v Aténach je blízko stanice metra, pravdepodobne budete používať metro oveľa typickejšie ako iné spôsoby dopravy. Systém metra Atény má 3 riadky:

Riadok 1: Piraeus – Kifissia. Zelená čiara. Ak budete mať trajekt na grécke ostrovy, možno sa ocitnete v tejto línii.

Linka2: Anthoupoli – Agios Dimitrios. Červená čiara. Akropoli (Acropolis), Sygrou-Fix, and Syntagma stations are part of this line. If you’re planning on going to other parts of mainland Greece, this line will also take you to Larissa station (aka Athens railway Station).

Line 3: Egaleo – Doukissis Plakentias – international Airport. Blue Line. If you’re coming from or going to the airport, this is your line.

Note that eating and drinking are not allowed anywhere within the subway system. Some stations also double as mini-museums, exhibiting historical and archaeological artifacts.

Koľko stojí lístok?

Thanks to the city’s new “integrated” system, getting around Athens is much simpler now, even for first-time visitors. This system now uses only one ticket for multiple journeys, valid for the metro, buses, trams, and trolleys within the city (except those coming from or going to the airport).

Tickets are available in the following types:

90-Minute transfer Ticket
Fare: €1.40 regular (€0.60, minors, students, seniors)

Daily Ticket (Valid for 24 hours)
Fare: €4.50

5 Day Ticket (5×24 hours)
Fare: €9.00

The number of rides or transfers isn’t counted, but each ticket is valid for the specified time. For example, if you get the 90-minute ticket, you can use it for as numerous times as you want until it expires 90 minutes later.

And yep, you can use it on practically all implies of transportation within the city. The metro, buses, and trams are all covered. The following are the only exceptions:

Metro Line 3 journeys to or from the airport. You can use it until Koropi (the station next to the airport Station). If you’re taking the Metro Line 3 but you’re not going to/coming from the airport — for example, from Monastiraki to Syntagma — it’s perfectly okay.

Airport buses

Bus Line X80. The 90-minute and 5-day tickets won’t be accepted here.

Kde kúpiť vstupenky

You can purchase tickets from manned booths or from Automatic Ticket Issuing Machines (ATIM) installed past the entrance of every metro station. By default, these machines are in Greek letters, but there is an an English option. just tap on the English button and follow the instructions.

Ako overiť lístky

Potvrdiť? Yes, validate. Whether you’re taking the metro, the bus, or the tram, you’ll find ticket validating machines installed by the entrance. You need to validate your ticket before boarding the first time. You only need to validate it once. For instance, if you’re taking the metro and then the bus after, you only need to validate it upon entering the boarding area of the metro; no need to validate it on the bus.

Do not lose your ticket until you exit the station of your final destination. and make sure you have validated your ticket correctly. Inspections are in some cases done, and if you’re caught with a non-validated ticket, you’ll be fined 60X much more than the original cost. (That’s €84 fine for the 90-minute ticket.)

PLACES TO check out IN ATHENS

The Acropolis

This ancient citadel and UNESCO world Heritage site is the most imposing and the most essential landmark in Athens (if not Greece). Its long history can be traced back to the 4th millennium BC, but it was in the 5th century BC when numerous of its structures were built. These include the Parthenon, the Erechtheion, the Propylaia, and the temple of Athena Nike.

There are two entrances to the Acropolis: the main entrance and the southeast entrance. If you need a trip guide, you’ll find the guide booth near the main entrance. However, this gate can get pretty crowded because it’s near the vehicle parking where trip buses unload enormous groups especially in top season.

The southeast entrance has shorter queues and will let you see the Theatre of Dionysus, widely regarded as the first theater ever built and the birthplace of Greek tragedy.

Nearest Metro Station: Akropoli
Opening Hours: 8am-5pm
Closed on: January 1, March 25, may 1, Easter Sunday, December 25-26
Entrance Fee: €20, Regular; €10, for minors and seniors.

If you’re planning on going to other histor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post