5 spôsobov, ako preskúmať cieľ a žiť ako miestny

, cestujeme, aby sme mali nové skúsenosti; vidieť, robiť a jesť veci, ktoré sú iné. Utečieme náš každodenný život výmenou niekoľko dní alebo týždňov v zahraničí, aby sme zažili veci, s ktorými sa nestretávam každý deň. V okamihu, keď urobíte svoj prvý krok v cudzej krajine, sa do hlavy vrhne tucet vecí.

Miesta, ktoré ste chceli vidieť, veci, ktoré ste chceli robiť, jedlo, ktoré ste chceli jesť, a druh ľudí, s ktorými sa chystáte miešať. Keď idem cestovať, chcem sa cítiť a zažiť kultúru ako miestny. Takže viac ako fotografovanie s chrámom na pozadí, sledujem príklady miestnych obyvateľov.

Konanie miestneho bývania boli také jednoduché ako odvrátenie od turistických miest, ale keď sa ľudia dozvedeli o tom, aké vynikajúce je mať perspektívu miestneho, začali robiť viac, než len byť obyčajným starým turistom – ponoria sa do života. Ak chcete zažiť iný druh cestovania, tu je päť spôsobov, ako preskúmať svoj cieľ a žiť, ako ste tam boli od narodenia.

Obsah

Navštívte miestny trh
Vezmite verejnú dopravu
Chyťte si vlastné jedlo – mäso a ryby
Jedzte miestnu kuchyňu
Navštívte kostoly alebo chrámy

Navštívte miestny trh

Ak chcete cítiť srdcový rytmus mesta, musíte navštíviť jeho miestny trh. Neexistuje lepší spôsob, ako zistiť, čo miestni obyvatelia pravidelne robia, napríklad ísť na trh. Prehliadanie miestneho trhu vám poskytne pohľad, ak nie celkový výhľad na spôsob života miestnych obyvateľov. Tu skutočne interagujete s miestnymi obyvateľmi. Hovoríte s nimi o cene, o druhu produktov, ktoré majú, niekedy dokonca máte bezplatnú chuť svojej miestnej položky. Na rozdiel od potravín alebo supermarketov, kde s niekým skutočne hovoríte, keď sa chystáte platiť.

Je to tiež dobré miesto na nájdenie ďalších vecí, ktoré sú vyrobené ako nábytok, dekorácie a dokonca aj hračky. Ak je to, čo chcete, miestny trh vám nezlyhá.

Vezmite verejnú dopravu

Konanie a pocit ako miestne si vyžaduje, aby ste pochopili, ako sa cíti skutočne žijúci v meste alebo krajine a užívanie verejnej dopravy je najúčinnejším spôsobom, ako vám ho zažiť. Je to pohľad na to, ako veci fungujú v jadre vášho cieľa. Jazda na ich verejnej doprave je samo osebe dobrodružstvom. Autobus vás zavedie do oblastí mimo turistickej oblasti a umožní vám navštíviť miesta, o ktorých vám Tripadvisor nepovedal.

Chyťte si vlastné jedlo – mäso a ryby

Ak sa chcete cítiť ako miestny, musíte začať konať ako jedno a chytiť si vlastné jedlo. To sa uplatňuje, keď ste blízko vody. Ľudia v blízkosti vody sa veľmi spoliehajú na supermarkety alebo obchody s potravinami pre zásoby potravín, skôr rastú, pestujú alebo chytia svoje vlastné jedlo.

Ak je v blízkosti voda, môžete sa staviť, že ryby sú v ponuke väčšinu dní. Chytanie rýb je oveľa jednoduchšie ako iné zvieratá. Tiež oveľa bezpečnejšie. Všetko, čo potrebujete, je tyč a správna návnada. Ak plánujete dostať mäso od iných zvierat, nezabudnite ako miestna pomoc. Môžu existovať zákony alebo dokonca náboženské dôvody, prečo sú niektoré zvieratá mimo hraníc.

Jedzte miestnu kuchyňu

Nič sa necíti viac miestne, ako aplikovať svoju paletu na vašu. Zažite ich miestne jedlá a pochúťky. Dôrazne odporúčam vyskúšať malé reštaurácie alebo dokonca aj predajcovia cestnej premávky. Podávajú nielen chutné jedlo, ale aj autentické miestne pocity. Nezabudnite urobiť nejaký prieskum skôr, ako vyskúšate niečo úplne mimo svojej normy.

Navštívte kostoly alebo chrámy

Rešpektovanie krajiny, ktorú navštevujete, sa dá vykonať v mnohých formách. Pre mňa by to mohlo navštíviť ich miesto bohoslužby. Náboženstvo zohráva dôležitú úlohu v spoločnosti a tiež formuje kultúru krajiny. Dozvedieť sa niečo o ich viere je ako prechádzať sa v minulosti. Schopnosť pochopiť, prečo a odkiaľ pochádzajú ich spoločenské pravidlá, vám môže poskytnúť jasný pohľad na to, ako ich spoločnosť funguje. Pomôže vám tiež rešpektovať ich životný štýl.

Ste na Pinterest? Pripínajte tieto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post