Tipy zloženia pre výlety na výlety na cestách

sa zdá, že sú vyrobené pre každú ostatnú fotografiu. Putujúci S-krivky na cestách, svetlo za súmraku, keď rozsvieti oblohu, náhle veľkú reštauráciu, na ktorú sa práve vyskytujeme uprostred dňa. Je to takmer ako keby každý nový pohľad, každá nová krajina, zachytáva a zdieľa sa. Avšak získanie tých úžasných pamiatok, aby vyzerali rovnako skvele na obrazovke alebo na tlači, ako sa vystupujú osobne, však nie je jednoduchý. Existuje veľa, čo presne rozumieme tomu, ako presne chytiť scénu v metóde, ktorá nielenže vyzerá pre vás v reálnom čase, ale tiež zachytáva ducha miesta. Skvelá štruktúra je jedným z kľúčových aspektov, ktorý spôsobí rozdiel medzi „snap“, ako aj obrázkom, ktorý sa budete chcieť vrátiť do času. Alebo, cestovná obrázková kniha, na ktorú sa budete chcieť pozrieť aj na to, ako aj znova.

Teraz existuje veľa rôznych prvkov vo fotografickom kompozícii, niektoré sú však obzvlášť užitočné na cestách. Práve tu je niekoľko mojich obľúbených:

Zaniknuté body

Vankajúce body sa vyskytujú, keď sa zdá, že dve paralelné čiary nájdu spolu v diaľke v bode, ktorý „zmizne“. Dopad na obrázku je, že oči sú vedené s obrázkom do jedného bodu rámu, čo pridáva do hĺbky aj rozmer. Tento vplyv vidíme často pri cestovaní výletov, pretože cesta, keď vedie do diaľky, je situáciou.

Samozrejme, existuje mnoho ďalších príkladov – rieka, ktorá sa stretáva do diaľky, cesta zmizla okolo ohybu, vlakové dráhy, ktoré utekajú do diaľky -, ale cesta je taká, ktorú cestujeme najčastejšie. Rovnako ako nevyžadujete dokonalé uspokojenie týchto dvoch riadkov, aby ste dosiahli efekt – obrázok vyššie ukazuje, že čiary takmer uspokojujú, ako aj dobre funguje.

Stohovanie prvkov

Ďalším kompozičným aspektom, ktorý vytvára hĺbku, je spojenie popredia k pozadiu alebo presne to, ako „stohujeme“ rôzne aspekty na fotografii. Možno vidíte úžasný západ slnka nad pláňami, avšak bez toho, aby ste sa zaujímali o vopred (okrem trávnych porastov), váš obrázok pravdepodobne vyjde hlavne vyzerať plochý. Zameraním sa na detail lepšie pre vás, ktorý vyniká, ako aj vložte do spodnej tretiny fotografie, môžete vytvoriť obrázok s veľkým účinkom aj záujmom. Skaly, kvety, osamelé stromy, zvieratá … dokonca aj ľudia fungujú dobre. Takže nabudúce sa dostanete von na pohľad, vyhľadajte akýkoľvek typ bitov (alebo veľkých) detailov, ktoré môžete zahrnúť aj do rámu.

Symetria

Symetria je kreatívny nástroj, ktorý vám umožní okamžite vytvoriť pocit rovnováhy a harmónie na obrázku. Obzvlášť nepredvídaná symetria v prírode je dosť príjemná (premýšľajte o odrazoch v jazerách alebo riekach alebo horách), môžete ju však tiež objaviť aj v budovách, ako aj v iných úsiliach vyrábaných na človeku. Len buďte opatrní, aby ste neboli tak dobre predvídateľní s vecami, ktoré očakávame, že budú symetrické – to môžu byť trochu statické a nudné.

Pridanie u ľudí

Zatiaľ čo väčšina z nás vychádza z našej metódy, aby sa ľudia zabránili v krajinách, nie je to vždy najlepšia voľba pre vynikajúcu fotografiu. Pridanie ľudí vám môže pomôcť nielen rozprávať príbeh vašej cesty, ale môže tiež pomôcť dosiahnuť väčšiu rovnováhu k zloženiu na vašej fotografii. Tiež uvedenie ľudí do popredia alebo stredného podlahu poskytne vášmu obrazu väčšiu hĺbku, v ideálnom vedení oka ďalej. Na stranu, pretože vzhľad diváka bude vyhovovať ich a opustiť scénu s ňou. (Často však nie vždy – existuje veľakrát, keď výnimka dokazuje pravidlo!).

Zatiaľ čo veľké, ďalekosiahle výhľady sú bežne šouktormi výletu, fotografický rekord by nebol celkový so všetkými bitovými detailmi, s ktorými sa stretnete-ľudia (pri fotografovaní ľudí si nepamätám na fotografiu etiketa) , miesta, ktoré zostanete, jedlo, ktoré jete, náhodné budovy alebo vozidlá, s ktorými sa stretnete. Nezanedbajte viac svetských záberov. Verte tomu alebo nie, ak sú dobre zložené, môžu to byť bežne sami sami.

Toto sú len niektoré z pravidiel zloženia. (No, posledný bod nie je presne pravidlom zloženia, je to však stále dôležité.) Ak skutočne chcete získať maximum z vašich obrázkov aj ostatní. Toto sú však vynikajúce východiskové body, ako by vás však mali dobre stanoviť na svoju metódu na pristátie niektorých vynikajúcich fotografií.

Max Therry je dizajnérsky praktikant, ktorý má rád fotografiu a chce, aby sa stal odborným fotografom. Rovnako pracuje na svojom vlastnom blogu o fotografii o úpravách obrázkov, súčasných trendach obrazu, ako aj o inšpirácii. Neváhajte a oslovte ho e -mailom.

Súvisiaci

6 Pravidlá pravidiel digitálnej fotografienull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post