Samostatné ženské cestovanie v Anglicku, Škótsku a Walese – Sprievodca Spojeným kráľovstvom

Adventurous Kate pozostáva z pridružených odkazov. Ak prostredníctvom týchto odkazov uskutočníte nákup, zarobím vám províziu bez ďalších nákladov. Vďaka!

Zdieľajte na Twitteri
Zdielať na Facebook-u
Zdieľať na Pinterest
Zdieľajte e -mail

Strávil som veľa času cestovaním sám v Anglicku, Škótsku a vo Walese. Oveľa viac, ako som pôvodne zamýšľal. Išiel som do Európy bez plánu, nakoniec som žil mesiace v čase v dvoch rôznych mestách v Anglicku a použil som ich ako základ na preskúmanie krajiny.

Nikdy som si nemyslel, že Spojené kráľovstvo sa stane jednou z mojich mnohých rozsiahle cestovaných krajín. V tom čase som sa oveľa viac zaujímal o teplejšie, svižnejšie, oveľa exotickejšie cestovné destinácie – Spojené kráľovstvo sa zdalo tak nudné v porovnaní s Thajskom alebo Talianskom alebo Južnou Afrikou. A napriek tomu som úplne spadol pod svoje kúzlo.

Cestovanie vo Veľkej Británii sa považuje za „ľahkú“ možnosť. Nemôžem to poprieť – je to jedna z najjednoduchších možných krajín pre nováčikov. To však nenaznačuje oveľa skúsenejších cestujúcich, ktorí sa z toho nemôžu tešiť. Myslím, že Británia je jednou z najzaujímavejších krajín, ktoré som navštívil! Hovoriť miestnym jazykom a byť v podobnej kultúre vám umožňuje hlbšie sa dostať k nuanciám, vďaka ktorým je kultúra jedinečná.

Ak sa snažíte cestovať sólo v Anglicku alebo v Škótsku alebo vo Walese – alebo všetkých troch! – Prišli ste na ideálne miesto. Táto príručka uvádza všetko, čo potrebujete vedieť.

Obsah

Prečo cestovať do Veľkej Británie?
V Anglicku je oveľa viac ako Londýn !!!
Je Británia dobrá pre prvýkrát cestujúcich sólo?
Je Británia dobrá pre skúsených sólových cestujúcich?
Dostať sa okolo Veľkej Británie ako samostatný cestovateľ
Nápady na cestovanie a bezpečnosť pre Anglicko, Škótsko a Wales
Ako ovplyvní Brexit cestovanie?
Najlepšie cestovné zážitky vo Veľkej Británii
Kam ísť v Anglicku na samostatnom výlete
Kam ísť do Škótska na samostatnom výlete
Kam ísť na samostatný výlet do Walesu
Ako sa stretnúť s ľuďmi pri cestovaní vo Veľkej Británii
Čo nosiť v Anglicku, Škótsku a vo Walese
Cestovné poistenie pre Veľkú Britániu
Británia na vás čaká!

Prečo cestovať do Veľkej Británie?

Prvé veci: Poďme hovoriť o tom, aké výrazy sú najlepšie používať. Spojené kráľovstvo alebo Británia pozostáva z Anglicka, Škótska, Walesu a Severného Írska. Veľká Británia pozostáva z Anglicka, Škótska a Walesu – nie z Severného Írska. Medzi britské ostrovy patrí celé Spojené kráľovstvo plus Írsko. Jo, a nechápte ma, aby som začal na kanálových ostrovoch, ktoré sú súčasťou niektorých z týchto skupín, ale nie iné…

Pre ľahkosť tohto príspevku sa zameriavam výlučne na Anglicko, Škótsko a Wales. Budem sa hodiť do Severného Írska do budúceho sprievodcu v Írsku. Za tým nie je žiadne politické dôvody; Je to čisto z geografických dôvodov.

Ľudia cestujú do Veľkej Británie, pretože je to cieľ, ktorého už majú na mysli nápad. Každý vie, že Londýn je prinajmenšom hmlistý a má mosty. Škótsko má kilty a dudy. Všetky Spojené kráľovstvo je pokryté hradmi a dedinami. A milujú čaj a majú kráľovnú.

Veľa ľudí vyrastalo ako anglofily a sníva o tom, že jeden deň prežívajú kultúru pre seba. Ľudia prichádzajú do Veľkej Británie kvôli histórii. Pomerne málo Severoameričanov prichádza do Veľkej Británie z dôvodov súvisiacich s predkami, aby videli svoje rodinné korene. A niektorí sa chcú len dozvedieť, aké to je jazdiť vľavo.

Myslím si však, že skutočné kúzla Británie zahŕňajú spoznávanie ľudí a kultúru na hlbšej úrovni. Môžete to urobiť tak, že strávite čas v krčme alebo pripojením sa k stretnutiu s množstvom miestnych obyvateľov. Môžete sa tam absolútne dostať účasťou na festivale! To vám ukáže, že Británia je ďaleko za svojimi stereotypmi.

V Anglicku je oveľa viac ako Londýn !!!

Toto je moja najväčšia myšlienka cestovania vo Veľkej Británii. Nemôžem vám povedať, koľko ľudí, ktorých som počul, hovoria, že chcú ísť do „Londýna a Írska“ alebo „Londýna a Škótska“ a ignorovať zvyšok Anglicka. Alebo možno, možno pridajú rýchly výlet do Stonehenge pred opustením anglického územia.

Vlastne som bol jedným z tých ľudí. Počas cestovania vo Vietname som sa stretol so štyrmi priateľmi zo severu Anglicka (ktorý sa kultúrne odlišuje od juhu Anglicka), povedali mi, kde sú z Chesteru a Oldhamu, spýtal som sa: „Ach, je to blízko Londýna?“ A všetci štyria z nich viditeľne krčili.

Verte mi, v Anglicku je toho oveľa viac ako Londýn. Ak prídete do Anglicka a navštívite iba Londýn, chýba vám nejaké skutočne úžasné destinácie. Pozrite sa oveľa viac nižšie o tom, kam presne ísť v Anglicku.

Je Británia dobrá pre prvýkrát cestujúcich sólo?

Absolútne-Anglicko, Škótsko a Wales sú jedny z najlepších destinácií pre prvýkrát cestujúcich sólo. Angličtina je miestny jazyk, existuje výnimočná cestovná infraštruktúra, je ľahké sa obísť a existuje veľa cestujúcich, ktorí robia to isté, čo ste.

Ak ste vo svojom živote nikdy necestovali, Anglicko, Škótsko alebo Wales by bolo vynikajúcou voľbou. Ak ste vo svojom živote nikdy neboli v Európe, niekto z nichE Tri by boli tiež skvelou voľbou, s partnerom alebo bez partnera.

Okrem toho sú miestni obyvatelia vo Veľkej Británii – najmä v Londýne a Edinburghu – zvyknutí na starostlivosť o menej skúsených cestujúcich a vedia, ako sa vysporiadať s ich potrebami. To znamená, že noví cestujúci tu nie sú podvodníci ani zacielení takmer rovnako ako v Paríži alebo Barcelone. Z tohto dôvodu, ak ste nastavení na Paríž alebo Barcelona pre svoj prvý sólový výlet, ktorý vôbec niekedy odporúčam stráviť niekoľko dní v Londýne alebo Edinburghu, aby ste svoje samostatné cestovné ložiská na ľahkom a bezpečnom mieste dostali.

Je Británia dobrá pre skúsených sólových cestujúcich?

Do pekla, Británia je dobrá pre skúsených samostatných cestujúcich! Môže sa to zdať „príliš ľahké“, ak ste zvyknutí cestovať v rozvojovom svete, ale často máte náladu niekde trochu ľahšie. A existuje veľa miest na vystúpenie z vychodenej cesty.

A to nenaznačuje, že idete do vidieckych oblastí-mohlo by to naznačovať kontrolu zábavného, ale nie slávneho mesta, ako je Glasgow alebo Leeds. Mohlo by to naznačovať prenájom auta a zastavenie v každej očarujúcej krčme, ktorú vidíte v jednom konkrétnom regióne. Mohlo by to naznačovať, že robíte predĺženú túru ako Dales Way alebo Hadriánska stena. Mohlo by to naznačovať lezenie na tri vrcholy – Ben Nevis v Škótsku, Mt. Scafell v Anglicku a Mount Snowden vo Walese (niektorí šialení ľudia robia všetkých troch do 24 hodín!).

Ako niekto, kto už intenzívne cestoval vo Veľkej Británii, tu sú miesta, ktoré sú stále vysoko na mojom zozname: Cornwall, Scilly Islands, Bristol, Brighton a Newcastle v Anglicku; vonkajšie Hebridy, Orkney Islands a St. Kilda v Škótsku; a Anglesey a oveľa viac pobrežia Pembrokeshire vo Walese.

Zvážte cestovanie do destinácií, ktoré sú populárnymi dovolenkami pre Britov, ale cudzincom celkom neznáme. Pre ľudí, ktorí žijú navyše na juh, sú Cornwall a Devon populárne pobrežné destinácie. Keď som mal sídlo v Chesteru, veľa ľudí odišlo cez víkendy v okrese Lake (čo je také krásne!) Alebo na pobreží Walesu.

ČÍTAJ VIAC:

Scény z Anglicka Lake District

Dostať sa okolo Veľkej Británie ako samostatný cestovateľ

Existuje veľa spôsobov, ako cestovať po Veľkej Británii. Ak chcete cestovať výlučne po verejnej doprave, je to možné! Ale ak chcete maximálnu flexibilitu vo vidieckych oblastiach, je vašou najlepšou voľbou auto.

Môj obľúbený spôsob cestovania vo Veľkej Británii je vlakom. Vlakový systém sa rozširuje po celej krajine a vlaky prebiehajú rýchlo a často. Vlaky sú veľmi pohodlné a v krajine tak malej, ako je Spojené kráľovstvo, netrvá veľmi dlhú krajinu-môžete dokonca pokryť super dlhé cesty ako od Inverness to Penzance za pouhých 15 hodín. Na veľké vzdialenosti však môže byť často cenovo dostupnejšie podniknúť rozpočtový let.

Cestovanie letom je rýchle a efektívne. Niekedy to môže byť cenovo dostupnejšie ako vlaky. Dáva to oveľa väčší vplyv na životné prostredie, preto zvážte cestovanie vlakom, ak je to možné-najmä vzhľadom na to, že keď pridáte čas cestovania a čakáte na letisko, môže to byť rýchlejšia cesta od dverí k dverám vlakom. Ak používate míle, zvyčajne to stojí to isté, že lietajú do alebo kdekoľvek vo Veľkej Británii, ako by to bolo v Londýne.

Cestovanie inštruktorom je pomalšie a lacnejšie. Briti označujú autobusy na veľké vzdialenosti ako tréneri a najväčšou sieťou je National Express. Títo tréneri sú veľmi pohodlní a stoja menej ako vlaky. Niektoré ďalšie riadky ako Megabus majú cenovo dostupnejšie, ale menej pohodlné trénery.

Existujú aj trajekty. Existujú krátke trajekty na ostrovoch v okolí, najmä na ostrove bodkované Škótsko, a dlhšie trajekty na dodatočné cesty do Affield. Vzal som si trajekt cez noc z Aberdeenu do Shetlandu – divokú búrlivú cestu cez Severné more, ale veľa zábavy!

Prenájom automobilu je možné. To je obzvlášť prospešné, ak chcete preskúmať vzdialený, krásny región, ako je pobrežie Cornwall, Cotswolds alebo North Coast 500 Drive v Škótsku. Majte na pamäti, že vo Veľkej Británii jazdia vľavo, automobily majú tendenciu byť manuálne (uistite sa, že ak potrebujete prenájom automatického automobilu), a automobily sú oveľa menšie ako ich americké náprotivky.

Nápady na cestovanie a bezpečnosť pre Anglicko, Škótsko a Wales

Británia nie je miestom, kde potrebujete veľa podrobných, nezvyčajných bezpečnostných nápadov – je to ľahké miesto na cestovanie a zločin je pomerne nízky. Môžete sa držať bežných nápadov na bezpečnosť cestovania, ktoré by ste sledovali kdekoľvek inde, ale myslel som si, že zahrniem niekoľko vecí, ktoré som sa dozvedel o britskej kultúre. Je to omnoho komplikovanejšie a nuanžovanejšie ako „Pijú čaj!“ a „Majú kráľovnú!“

Toľko britskej kultúry je pochopenie toho, ako Briti navzájom interagujú. Briti majú tendenciu byť oveľa viac vtiahnutí ako Američania. Je oveľa menej pravdepodobné, že budú rozvíjať rozhovory s cudzími ľuďmi. Majú tendenciu sa chcieť vyhnúť konfrontácii a nepríjemným rozhovorom akýmkoľvek spôsobom a často budú zdvorilí pre ľudí v záujme zachovania mieru.

Ako to opísať? Tu je niekoľko veľmi britských problémov: „Žiadosť o ochutnanieAle, nepáči sa mu to a objednať si celú pintu, aby nestrácal čas barmana. “ “Nie celkom chytiť niekoho meno, čo naznačuje, že s nimi už nikdy nemôžete hovoriť.” “Zaistenie vášho stylistu je teplota v poriadku, napriek silnému podozreniu sa vaša pokožka hlavy začína topiť.”

Angličania bývajú najtichší; Škótski ľudia majú tendenciu byť teplejší a oveľa príjemnejší.

“Si v poriadku?” Neznamená to „čo sa deje?“ – Znamená to „ako sa máš?“ Trupica mi trvalo šesť mesiacov, keď som odpovedal: „Áno, prečo?“ Svojim britským priateľom predtým, ako som si to uvedomil. Teraz viete!

Briti majú tendenciu zosmiešňovať ľudí, ktorých milujú, a byť zdvorilým pre ľudí, ktorých nenávidia. Trvalo mi dlho, kým som si uvedomil, že ľudia, ktorí si zo mňa často robili srandu, tak robili z veľkej náklonnosti. Prial by som si, aby som si to v tom čase uvedomil.

Briti často podpisujú e -maily alebo texty s X, aj keď ide o platonickú konverzáciu. Nečítajte si to príliš veľa (ako môžem mať raz alebo dvakrát). Nehovoria, že vás chcú pobozkať alebo sa na vás zamilujú; Je to len bežné.

Briti jazdia vľavo, choďte po ľavej strane a stoja vľavo. Pri prechode na ulicu sa pozerajte oboma spôsobmi! Mnoho krížových chodníkov hovorí, že sa pozerá doľava, najmä v Londýne, alebo inak vám ukáže, kde hľadať.

Vedzte, že niektoré britské podmienky sa líšia od americkej angličtiny. Tri, ktoré sú obzvlášť dôležité: naštvaný naznačuje opitý, nie nahnevaný; Nohavice naznačujú, že spodná bielizeň a nohavice sú to, čo by ste povedali pre nohavice; A Fanny naznačuje vagínu, nie Butt.

„Kričanie“ pivo môže spôsobiť pitie príliš veľa. V Británii je bežné, že sa striedavo platia za nápoje druhých – jedna osoba zaplatí za kolo za celý stôl, potom druhá osoba dostane ďalšie kolo. Ak pijete s mužmi alebo ťažkými pijanmi, môžete sa cítiť pod tlakom, aby ste sa dali tempo, aby ste sa vyhli nepríjemným okamihom (pozri, to je britská kultúra, ktorá do vás prenikne!) A je to rýchly spôsob, ako sa opiť, ako chcete. Štyri pivá môžu byť v poriadku pre väčšieho chlapa, ale to môže byť veľa pre ženu, najmä ak sú silné pivá.

Najlepšia vec, ktorú musíte urobiť, je predčasne povedať skupine, že chcete mať v noci iba dva nápoje. Týmto spôsobom si ľudia nemyslia, že sa snažíte osloviť cestu z platenia ostatným.

Niektoré z londýnskych letísk sú ďaleko za mestom. Dalo by sa tvrdiť, že všetky z nich sú ďaleko, s výnimkou London City – a London City je zvyčajne drahým miestom na let (ale ľahko sa dá urobiť s bodmi!). Luton a Stansted sú obzvlášť ďaleko. Majte na pamäti, že ak máte skorý odchádzajúci let, vzhľadom na to, že vlaky často nebudú bežať dostatočne skoro a budete si musieť rezervovať kabínu.

Odporúčam vám, aby ste neprepínali letiská v Londýne, ak mu môžete pomôcť – dodáva tonu času prenosu a problémov, najmä ak zasiahnete premávku. Platenie oveľa viac za to, že máte na tom istom letisku prestávku, stojí za to peniaze.

Škótsko má svoju vlastnú menu. Škótska libra má rovnakú hodnotu ako britská libra a v Škótsku používajú obe meny zameniteľne. Pokúste sa ho však použiť skôr, ako opustíte Škótsko, pretože miesta mimo Škótska ho neradi akceptujú, aj keď je to zákonné platné.

Získajte kartu SIM. Karty SIM sú dobré na to, aby vám pomohli pri navigácii s cestou, ako aj privolanie Ubers. V Británii je veľa rôznych spoločností a všetky sú oveľa dostupnejšie ako americké plány. Tri, Giffgaff, O2 a Tescomobile sú niektoré z spoločností, ktoré robia krátkodobé SIM karty s údajmi.

Pokrytie karty SIM je špinavá na diaľniciach po celej Veľkej Británii a vo vidieckych oblastiach, najmä vidieckeho Škótska. Nespoliehajte sa na kartu SIM, aby ste sa dostali okolo škótskej vysočiny.

Buďte opatrní pri pití. Pite menej, ako by ste vo všeobecnosti doma – dva nápoje sú dobrým limitom. Berte si iba nápoje od barmanov, nikdy si nepíšte od cudzinca a vždy si ho dajte so sebou a sledujte ho.

Dávajte pozor na svoje cennosti akýmkoľvek spôsobom. Ak nosíte kabelku, držte ju blízko k vám. Odporúčam kabelku Crossbody, vyrobenú z tvrdého materiálu, ako je koža alebo falošná koža, ktorá zips zavrela. I Rec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post