Život na agroturismo v južnom Toskánsku

Adventurous Kate obsahuje pridružené odkazy. Ak prostredníctvom týchto odkazov uskutočníte nákup, zarobím vám províziu bez ďalších nákladov. Vďaka!

Zdieľajte na Twitteri
Zdielať na Facebook-u
Zdieľať na Pinterest
Zdieľajte e -mail

Bol to deň a pol, pretože som opustil Toskánsko a vrátil som sa do Londýna. Odvtedy mi hlboko chýbalo kúzlo toskánskej krajiny, teplo a priateľstvo, ktoré vyžarovalo od nášho agroturismu a oveľa viac ako čokoľvek, úžasné jedlo a červené víno, ktoré definovali tento výlet, od začiatku do konca.

Táto cesta bola presne to, čo som potreboval.

Dlho som odporučil G dobrodružstvá svojim čitateľom, ktorí hľadajú skupiny výletov. Medzi ich záväzkom udržateľného cestovania, udržiavaním malých a zvládnuteľných skupín a so širokou škálou aktivít a dobrodružstiev po celom svete robia veľa vecí správne.

Ale aby som bol úprimný, nikdy som nechcel skupinový výlet do Európy, okrem niečoho ako plavba ostrovov. Európa je kontinent, ktorý som vo veľkej miere cestoval sólo, a miesto, kde som veľmi pohodlný. Vychádzam z myšlienky, že budem hladený cez hlavné mesto sprievodcom s dáždnikom.

Miestne bývanie sú rôzne. Namiesto toho, aby ste sa presťahovali z miesta na miesto, trávite týždeň založeným v jednom meste alebo meste a dôverujete to prostredníctvom spojenia s pôdou a ľuďmi. Plánuje sa veľa zábavných aktivít a je tu tiež dosť úplne voľný čas, takže si môžete robiť svoju vlastnú vec.

V Európe je veľa miestnych obytných výletov, od kanálového člna v Burgundsku po statok na Islande alebo dom na pobreží Kréty. (Mimo Európy sú nejaké výlety, napríklad plážový dom v Kostarike alebo dokonca v Mongolsku!)

Môj výlet, miestny žijúci Southern Toskánsko, je jedným z najobľúbenejších miestnych živých výletov – a zostanete v agriturismoch alebo v penzióne farmy v južnom Toskánsku, obklopenom vinicami a striebornými olivovými stromami.

Agroturismo

Nikdy som nepočul o toskánskom meste Chianciano Terme (Kee-Ahn Chee-Ahn-O Tair-May) pred touto cestou. Nemá známe umelecké diela ani nezabudnuteľné pamiatky iných toskánskych miest, ale má názor na veky. To je to, čo som sa zobudil každé ráno.

Moja izba bola veľmi pohodlná – miestnosti (a postele) môžu byť často zasiahnuté alebo zmeškané v Taliansku, ale toto bol jeden z tých krajších, kde som zostal. A najlepšie zo všetkého, mal som balkón s výhľadom na tento pohľad!

Náš čas v Agriturismo bol o našom hostiteľovi: Gregarious, vousatý muž s hlbokým, prosperujúcim hlasom a vášňou pre ekologické poľnohospodárstvo. Zoznámte sa s Stefanom.

Stefano nás srdečne privítal a okamžite nás začal kŕmiť. Jednu minútu by nám hovoril o olivovom oleji a naučil nás, aby sme ho skĺzli s takou rýchlosťou, že spálila chrbát našich krku.

Ďalší by nás vzdelával o Vin Santo, sladkom toskánskom dezertnom víne.

Cantuccini E Vin Santo, mandľové sušienky, ktoré ponoríte do vína, je populárny dezert v Toskánsku, ale Vin Santo, ktorý prichádza s cookies, nie je tak dobrý ako vysoko kvalitné veci. Vzorkovali sme tak nízko aj vysokokvalitné Vin Santo. Najprv mi títo dvaja nerozoznali; V čase, keď Stefanova lekcia dospela k záveru, som znechutene vyplivol nekvalitné veci.

V jednom okamihu Stefano dokonca navrhol, aby sme ochutnali surové mleté ​​bravčové mäso, ktoré miešal s olivovým olejom a cesnakom. Vrátil som sa. “Nie, je to v poriadku,” povedal. Stefano je tak presvedčený o kvalite svojich ošípaných, že nám povedal, že nebudeme mať problém.

Tak som ochutnal surové bravčové mäso – a bolo to vynikajúce.

Organické potraviny spôsobujú taký rozdiel, najmä v Amerike, kde chemikálie a neprirodzené látky zapĺňajú väčšinu našich potravín. Nasledujúci deň pri raňajkách som zjedol klementín plnú semien. Bol som zvyknutý jesť klementíny bez semien.

Ukázalo sa, že jeden z mojich spoločníkov poukázal na to, že klementíny bez semien sú geneticky modifikované. S týmito znalosťami sa šťastne vrátim k nasadeným.

Vášniví miestni obyvatelia, úžasné jedlo

Jedna vec, ktorú milujem na Taliansku, je, že ľudia sú tak nadšení z toho, čo robia. Bolo by ťažké nájsť ambivalentného taliančiny!

Jedného večera sme sa prešli do kopca do starého mesta Chianciano Terme a išli sme do rodinného vinárstva Agricola Fontanelle. Traja bratia Rosati, Riccardo, Valerio a Leonardo sú producentmi niekoľkých krásnych vín z mesta.

Boli sme pozvaní do pivnice Červeného vín – ktorá sa cítila skôr ako šatníka z červeného vína, ako to bolo na prízemí – a Riccardo nám nalial vzorky niekoľkých vín, pretože náš generálny riaditeľ G Adventures, Vivi, preložený z taliančiny do angličtiny.

W.null

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post